4 creatieve manieren om klanten te trekken

Stille straten en afgeplakte winkelruiten: het schrikbeeld van de retailer en de consument. Voor de oorzaak wordt gewezen naar de crisis, internet, de gemeente of alle drie. Winkels moeten meer hun best doen om de aandacht van klanten te trekken, stelt het Duitse EHI Retail Institute. “Eigenaren moeten creatiever worden”. Maar hoe pak je dat aan?

  1. Je winkelpand speelt daar natuurlijk een grote rol in. Voorzie je winkel van een duidelijke ‘eigen handtekening’, door bijvoorbeeld relaxzones met gratis wifi aan te bieden of gratis kinderopvang.
  2. Denk bij nieuwbouw goed na over inval van daglicht, over kleuren en materiaalgebruik. De invloed van het gebouw op de stemming van de klant is vaak groter dan je denkt.
  3. Zet in op service en doorbreek de routine: Bied je klant onverwachte extraatjes zoals een tuinier workshop, een verse producten markt of personal ‘butler’, zoals in dit Canadese tuincentrum: https://www.youtube.com/watch?v=ex6y7uTTBx0
  4. Breng kunst in je winkel waardoor je het niveau en de aantrekkelijkheid van je winkel verhoogt. Steeds vaker zijn kunstexposities een onderdeel van internationale winkelcentra, zoals in Parijs: https://www.youtube.com/watch?t=63&v=kb8FaTrdkCc

(Bron: http://www.retailwatching.nl/strategie/artikel/UOHc1XHrTvu-L76FPFAg1A-0/deze-winkelbazen-maken-er-wat-van.html?utm_source=MediaArtists&utm_medium=email&utm_campaign=26-08-2015)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *