Bekijk uw tuincentrum door de ogen van uw klanten

Hannes Brink, CEO van tuincentrum Klukkert in Lingen (Duitsland) voerde met studenten een interessant retail experiment uit om zijn product presentatie te verbeteren. Zij volgden de routing in zijn tuincentrum met een Eye tracking bril op, waardoor hun oogbewegingen werden geregistreerd en gevisualiseerd op de computer.

Brink: “De detailhandel is te weinig en onprofessioneel bezig met de presentatie van haar producten. Dit experiment gaf duidelijk aan hoe het beter kan. De ogen blijven langer gericht op producten die samen met decoraties worden gepresenteerd en worden beter bekeken op tafels dan in schappen. Alles wat wordt gepresenteerd op gelijke voet, wordt niet gezien.”

Eye tracking brillen zijn voor iedereen verkrijgbaar maar niet voor iedereen geschikt. Mocht u het experiment willen herhalen in uw eigen tuincentrum, kan dit het best met proefpersonen die geen lenzen dragen.

Bron: http://www.noz.de/lokales/lingen/artikel/561158/eye-tracking-projekt-des-campus-lingen-bei-klukkert#gallery&0&1&561158

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *