Door nieuwe artikelgroepen meer bezoekers in tuincentrum

Bij tuincentrum Coppelmans in Oss integreerden oud en nieuwbouw in 2015 in elkaar tot een prachtige winkel met een overdekte oppervlakte van ruim 6.000 m2. Ondernemer Jos Coppelmans vertelt wat de uitbreiding voor hem heeft betekend:

Wat voor invloed heeft het nieuwe gebouw gehad op je resultaten?

De bezoekersaantallen zijn enorm toegenomen, met name in de voorheen rustigere maanden september en oktober. Ook bij slechter weer krijgen we veel bezoekers, mensen zien het  als een uitstapje en komen voor meer dan alleen tuinartikelen. De prognose die we ons vooraf gesteld hadden is dan ook ruimschoots behaald.

Wat heb je dankzij de nieuwbouw kunnen veranderen in de artikelgroepen?

Door de extra vierkante meters overdekte verkoop hebben we nieuwe artikelgroepen zoals dier, snijbloemen en horeca kunnen toevoegen. Er komen meer bezoekers hierdoor en ook de frequentie is hoger. Zo zagen we meer dan 100% omzet groei in de maanden september en oktober ten opzichte van voorheen.

Hoe ervaren de klanten het nieuwe gebouw?

De klanten ervaren de nieuwe winkel als ruimtelijk, de paden zijn nu een stuk breder waardoor men elkaar goed kan passeren en het prettig winkelen is. Er is meer ruimte voor presentaties waar de klanten ideeën kunnen opdoen.

Hoe draait de nieuwe horeca in het tuincentrum?

Omdat we zelf nog veel moesten leren hierin, leverde dit in het begin wel  strubbelingen op met de bezetting en de bestel frequentie. Maar nu we een jaar verder zijn hebben we het op orde en is het niet meer weg te denken. Klanten maken er de hele dag gebruik van, vooral in de weekenden.

Wat voor rapportcijfer geef je de samenwerking met Thermoflor?

Thermoflor krijgt een 9 van me, omdat alles vooraf goed voorbereid is en met elk detail is meegedacht. Ook  tijdens de bouw zelf is alles volgens een strakke planning verlopen waardoor de werkzaamheden van andere bedrijven naadloos op elkaar aansloten en de streef data gehaald zijn.

Heb je nog tips aan tuincentra ondernemers die willen nieuw- of verbouwen?

Neem tijdens de voorbereiding de tijd om je goed te laten informeren en elk detail te bekijken en overwegen. Hierdoor loopt de bouw voorspoedig en naar wens.

Coppelmans-Oss-front2

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *