Intratuin-Duiven-restaurant-nieuwbouw

Intratuin Duiven heeft nu een megarestaurant én speelparadijs

Net voor Pasen was de verbouwing van ‘de grootste Intratuin van Nederland’ klaar. Liefst 24 duizend vierkante meter telt de vestiging in Duiven, die er vooral veel horeca en een grote klimtuin voor kinderen bij heeft gekregen. De uitbreiding van het tuincentrum is naar een ontwerp van Breddels Architecten in twee fases door Thermoflor opgeleverd. Afgelopen najaar ging de geheel nieuw ingerichte winkel al open, tegelijk met de populaire Christmas World: een volledig overdekte kerstmarkt op 7.500 vierkante meter.

Alles is groot, groter, grootst bij Intratuin in Duiven. Zo heeft de winkel tijdens Kerst het grootste miniaturendorp van Europa, evenals het grootste kunstkerstbomenbos. Voor de verbouwing telde Intratuin nog zestienduizend vierkante meter verkoopoppervlakte, verdeeld over twee etages en een buitenterrein. Met de uitbreiding hebben alle artikelgroepen een update gekregen. Zo is er meer ruimte ontstaan voor onder meer de kerstshow, buitengroen en potterie en is de dierenafdeling twee keer zo groot. Verder is de indeling van de buitenruimte veranderd, waarbij de kassen van de koude afdeling zijn vergroot en voorzien van extra luchtramen, om het hele jaar door een optimaal klimaat te creëren.

Tevens is het magazijn met tweeduizend vierkante meter vergroot en zijn er parkeerplaatsen bijgekomen. Wie de hele route door de winkel aflegt, loopt een volle kilometer. Intratuin ziet daarom kans voor een ruime horecagelegenheid. De afgelopen twee maanden is een kas van het tuincentrum omgebouwd tot restaurant met liefst duizend zitplaatsen. Het restaurant heeft volgens bedrijfsleider Gerard Niesink veel weg van een oude fabriekshal met in elke hoek een andere stijl, zoals botanisch en oriëntaals.

Behalve het restaurant is er voortaan ook een kinder speelparadijs in het tuincentrum te vinden, compleet met glijbanen en trampolines. De klimtuin is gratis toegankelijk, in de hoop dat kinderen hun (groot)ouders mee naar Intratuin slepen. Er is goed gekeken hoe mensen naar de fysieke winkel getrokken worden, stelt Niesink. “Hoe ga je de concurrentie aan met webwinkels? Door beleving te bieden.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *