Lancering van Drive-in tuincentrum

Tuincentrum Longacres in Zuid-Engeland is het eerste tuincentrum dat een geautomatiseerde ‘Drive in’ Click and Collect service aan klanten biedt.

Met dit systeem speelt Longacres in op twee ontwikkelingen:

  1. Toename van webrooming*: de klant bekijkt het assortiment online, maar schaft het wel aan bij of via de fysieke winkel
  2. De grote behoefte bij klanten aan gemak en efficiency

Longacres heeft nu een speciale “drive in” laan met parkeergelegenheid, waarmee de ‘check-in’ tijd om een bestelling op te halen wordt gereduceerd tot slechts 9 seconden! De parking biedt daarnaast een outdoor touchscreen om aankopen te doen. ‘Realtime’ bestelt de klant compost of grote tuinartikelen waarna het direct op de parkeerplaats wordt geleverd.

Mike Ainley, ecommerce manager van Longacres, is zeer tevreden en hoopt op termijn het complete assortiment op deze wijze aan te kunnen bieden. Leverancier Collectec hoopt het systeem uit te kunnen rollen bij meerdere tuincentra. “We voorzien de retailer van een kostenbesparende, efficiënte oplossing en belonen hun klanten met een snelle, simpele en gebruiksvriendelijke service.”

De service van Longacres speelt in op actuele bevindingen van GFK Future Buy over de veranderende consument en zijn winkelgedrag. Hun research toont een inhaalslag in het raadplegen van meerdere kanalen (= webrooming) bij de aanschaf van producten in en om huis. Bijna 60% van de consumenten oriënteert zich nu ook online, terwijl dit vorig jaar nog geen 20% was.

Ook toont Future Buy aan dat de strijd tussen kopen via de fysieke winkel en online nog net in het voordeel van de fysieke winkel wordt beslecht. Via de link http://www.gfk.com/Documents/GfK-FutureBuy-2014.pdf is het onderzoek Future Buy verder in te zien.

 

 

LongacresClick&CollectIcon_RGB_July2014 klein

 

Kiosk LR

 

Office LR

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *