Meer omzet & meer aantrekkingskracht dankzij je restaurant

Op het Garden Retail Experience congres (NL) sprak Professor Cor Molenaar over de belangrijke rol voor het restaurant in het toekomstbestendige tuincentrum:  “Catering kan dé ultieme belevingsfactor zijn waar klanten naar op zoek zijn, vooral  gecombineerd met loyaliteitsacties zoals een gratis kop koffie.”

Internationale ondernemers onderstrepen deze visie. Ed Webb (Webbs Garden Centres): “Ons restaurant maakt 20% uit van onze totale omzet met als grootste aandeel het kopje koffie. Ons nieuwe restaurant gebruiken we bewust als instrument om klanten uit te dagen feedback te geven via de sociale media.”

Situering van je restaurant

Een belangrijke afweging is de plaats van het restaurant in je tuincentrum. Erwin Meier (Ernst Meier AG, Zurich):  ‘Toen we ons nieuwe tuincentrum bouwden in 2011 maakte ik alle fouten die ik zou kunnen maken. Eén daarvan was het plaatsen van het restaurant op de eerste etage. Nu ik uit wil breiden omdat het te klein is, blijk ik het op de verkeerde plek te hebben gesitueerd. “

Feeling good

Naast de situering van het restaurant zijn een aantal factoren van invloed op het feel good gevoel van uw klant:   

Goede ventilatie en afzuiging, rekening houdend met de keuken in een open publieke ruimte.

Prettige zachte instraling licht en zonreflectie door zonreflecterende gekleurde ruiten

Goede mix tussen donkere schaduwgedeeltes en gedeeltes met daglichtinstraling

Verdubbeling aantal klanten

Voor meerdere opdrachtgevers in Europa realiseerde Thermoflor al extra oppervlakte voor restaurants in tuincentra. Bij Forest Lodge in de UK (zie bovenstaande foto) werd een aanbouw gerealiseerd waardoor het restaurant kon worden uitgebreid. Door de uitbreiding kunnen twee keer zoveel klanten als voorheen van de gastronomie bij Forest Lodge genieten en is de catering omzet maar liefst verdubbeld.

Food is emotion

Dat de feel good factor belangrijk is in een restaurant blijkt wel weer uit dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=ckpR-4aXj8I

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *