Drie Britse succesfactoren voor meer omzet in tuincentrum

Er heerst in de UK een opgewekte stemming in de tuincentrum branche, optimistischer dan onder collega’s in de rest van Europa. Wat opvalt is dat aanbevelingen uit recent Nederlands onderzoek naar het Winkelgebied van de Toekomst*, in Engeland in de retail al voorkomen :

  1. Besteed veel aandacht aan Food en Horeca

Food is veel minder gevoelig voor omzetschommelingen dan non-food. In Britse tuincentra is de Food Hall in opkomst. Zo opent Bents Garden Centre in Glazebury in een uitgebreide Food Hall met een slager, kaas, wijn en verse groentes. Daarnaast neemt het succes van ‘dagbedrijven’ in de horeca zoals lunchrooms en koffiecorners steeds meer toe, wat goed past bij de horecastrategie van een tuincentrum.

Blomoval-groenteafdelingLR

Blomoval vegetable department

 

  1. Kies een multi channel formule

Voor tuincentra is het van belang om te kiezen voor een multi channel formule die individueel winkelgedrag ondersteunt met behulp van informatie, communicatie en technologie. Tuincentra in de UK vormen bijvoorbeeld ‘communities’ van hobby tuiniers of bieden de service ‘Click and collect’ aan, zoals bij Longacres Garden Centre.

  1. Creëer belevenissen in je tuincentrum

Door technologie zijn we gewend geraakt aan meer impulsen en raken we sneller verveeld. ‘Beleving’ is dan ook het toverwoord in veel winkelformules. Creativiteit zorgt voor meer klanten en leuke herinneringen aan het winkelbezoek. Naast het aanbieden van diverse functies in een tuincentrum als leisure en dierenverzorging, is de ‘belevingsfactor’ op nog veel andere manieren in te vullen.

Het tuincentrum van de toekomst stelt uiteraard eisen aan het design en de inrichting. Maak een afspraak met Ben Boon of Ferry Breugem om hier verder over te praten op de IPM Essen of op de Retail Experience in Boskoop.

 

*Bron:http://www.winkelgebiedvandetoekomst.nl/onderzoek/

(een initiatief van Detailhandel Nederland, Platform31 en het G32-stedennetwerk)

 

Bents interieur (2)LR

Bents Garden Centre

 

 

Haskins12LR

Haskins Garden Centre

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *